Horké kakao, teplá deka, za okny sníh a v televizi váš oblíbený film – umíte si snad představit větší pohodu? Pokud už vás klasické kakao omrzelo a chcete ho vylepšit, máme pro vás 5 super receptů, které budou jistě chutnat i nečekané návštěvě. V zimním období si tyto variace zamiluje opravdu každý.
Kakao se skořicí a chilli
Budete potřebovat:
- 400 ml mléka
- 4 lžíce kakaového prášku
- lžíci cukru
- lžičku vanilky
- špetku chilli
- skořici
- špetku soli
Jak na to?
Mléko ohřejte. Mezitím, než se ohřeje, v misce smíchejte veškeré suroviny společně se dvěma lžícemi vody. Pořádně promíchejte, aby nevznikly hrudky. Připravenou směs přidejte do horkého mléka. Hotové kakao ozdobte skořicí.
Kakao s rumem a banánem
Budete potřebovat:
- 400 ml mléka
- lžíci cukru
- 2 lžíce vody
- 200 g čokoladové zmrzliny
- 70 g hořké čokolády
- 100 ml rumu
- 2 banány
Jak na to?
Banány oloupejte a společně s teplým mlékem je rozmixujte v mixéru. Do této směsi přidejte čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni. Do hrnce nasypte cukr a přidejte vodu. Vařte, dokud se nevytvoří sladký sirup. Do vzniklého sirupu nalijte rum a pořádně promíchejte. Tuto směs nalijte do hrnku jako první. Druhou vrstvu vyrobte z banánového mléka a zmrzliny. Ozdobit můžete nakrájeným banánem nebo čokoládovými lupínky.
Kakao s pomerančem a koňakem
Budete potřebovat:
- 400 ml mléka
- 20 g cukru
- 20 g kakaového prášku
- pomerančovou kůru
- 30 ml koňaku
Jak na to?
Mléko ohřejte společně s kakaem, cukrem a pomerančovou kůrou. Nechte povařit a nakonec přidejte koňak.
Zázvorové kakao
Budete potřebovat:
- 500 ml mléka
- 1,5 lžíce cukru
- 2 lžíce kakaového prášku
- 2 plátky čokolády
- čerstvý zázvor nebo zázvorové pyré (dle chuti)
Jak na to?
Do hrnce si nalijte mléko a zázvorové pyré, nechte vařit. Za stálého míchání do této směsi přidejte kakao a cukr. Nechte několik minut vařit a poté nalijte do hrníčků. Ozdobte plátky čokolády, marshmallows, nebo strouhaným zázvorem.
Kakao s amarettem
Budete potřebovat:
- 400 ml mléka
- 10 g kakaa
- 60 g hořké čokolády
- 1/2 vanilkového lusku
- 1/2 lžičky mleté skořice nebo perníkového koření
- 2 lžíce javorového nebo jiného sirupu (můžete použít také med)
- 40 ml amaretta
- svitky skořice nebo hvězdičky badiánu na ozdobu
Jak na to?
V hrnci smíchejte mléko, kakao, čokoládu, vanilku, skořici a sirup. Za neustálého míchání ohřejte. Zahřívejte do té doby, než se ze směsi začne kouřit a ingredience se spojí. V případě potřeby doslaďte. Můžete podávat.
Nezapomeňte nám napsat, jak vám tyto netradiční recepty pro dospělé chutnaly.
Znáte i vy recept na horké kakao trošku jinak?