Domácí čokoládová zmrzlina – návod

Návod na zmrzlinu

Vyrobte si domácí zmrzlinu a vychutnejte si ji na zahradě. Je to jednoduché a chutné. Zmrzlina je úžasné osvěžení pro letní parné dny a ocení ji nejen děti.

Na výrobu domácí zmrzliny budete potřebovat

  • 2 vajíčka
  • cukr
  • vanilkový extrakt
  • smetana ke šlehání
  • nutela
  • kakao
  • čokoláda (ideálně hořká, může být mléčná)

Postup přípravy domácí čokoládové zmrzliny

Smíchejte vajíčka a cukr v misce, kterou můžete zahřívat. Do hrnce dáte vařit vodu a na hrnec položíte misku s vajíčkem a cukrem. Po krátkém míchání přidáte vanilkový extrakt. Ohříváte a při tom vyšleháte bílek. Hotový bílek rychle přendáte do studené misky. V další míse si vyšleháte smetanu až je úplně tuhá a přidáte nutelu, dobře promícháte. Do smetany s nutelou přidejte kakao a opět dobře promíchejte. V toto chvíli opatrně přimíchejte čokoládovou směr (smetana, nutela a kakao) do bílku. Do směsy ještě nasekejte malé kousky čokolády. Celou zmrzlinovo-čokoládovou směs přelejte do misky, kterou můžete dát do mrazáku. Zmrzlinu nechte 4 hodiny v marazáku a můžete podávat. Dobrou chuť!

Do zmrzliny můžete přidat jiná ochucovadla např. marmélády, rozmixované nebo nasekané ovoce a vytvoříte tak úplně novou chuť.

Podívejte se na video, kde je celý postup zachycen.

 

Zdroj obrázku: jamieoliver.com
Share Button

Comments

comments