Kdo by nemiloval ten pocit, když si sednete večer k televizi a otevřete si balíček brambůrků… Určitě znáte zdravější chroupání, ale brambůrky jsou prostě brambůrky…
Cibulové kroužky v těstíčku jste již určitě vyzkoušeli, teď pro vás máme návod, jak si velice jednoduše připravit domácí brambůrky.
Co budete potřebovat:
- brambory
- sůl (podle příchuti brambůrek: slanina, sušená paprika)
- olej
Jak na to?
- Oloupejte brambory a na struhadle z nich vytvořte tenké plátky.
- Plátky vložte na 15 minut do misky s vlažnou vodou.
- Brambory osušte pomocí utěrky a pak jen vložte do rozpáleného oleje.
- Náš tip! Pokud chcete mít brambůrky slaninové, vložte do rozpáleného oleje i pár plátků slaniny, u paprikových brambůrků vložte do oleje sušenou papriku.
- Plátky brambor smažte dozlatova, brambůrky vyjměte z oleje a nechte vychladit v misce, kde je ještě osolíte. Hotovo!
Napište nám, jak vám tyto domácí brambůrky chutnaly!