Znáte GUZHERO? Lahodné francouzské slané pečivo? Že ne? V tom případě vám doporučujeme tento rychlý a snadný recept vyzkoušet! Guzhero je pečivo, které pochází přesněji z Burgundska. Můžete jej podávat k ochutnávce vín, k svačině, spolu se salátem nebo jako skvělé občerstvení pro hosty. Tvar a velikost pečiva záleží jen na vás- dort, kuličky nebo váleček??
Co budete potřebovat?
- 4 lžíce másla
- 1 hrnek mouky
- 1 šálek mléka
- 1 lžičku soli
- 4 vejce
- 1 šálek strouhaného sýru
- 1 lžičku hořčice
- špetku černého pepře a soli
Jak na to?
- V hrnci rozehřejte máslo a mléko a přiveďte k varu. Přidejte mouku, sůl, pepř a vše důkladně promíchejte. Dál vařte na mírném ohni několik minut při stálém míchání. Odstavte a nechte vychladnout.
- Po vychladnutí přidejte do hmoty postupně vejce a hněťte. Poté přidejte sýr a hořčici. Na plech si připravte pečící papír a z hmoty vytvořte kuličky, které pokládejte na pečící papír vedle sebe s menší vzdálenosti.
- Rozehřejte si troubu na 220 °C a dejte péct. Za chvilku snižte teplotu na 190 °C a pečte 12 minut. Po upečení potřete hotové pečivo česnekovým máslem, které vytvoříte, když rozpustíte 2 lžíce másla spolu s dvěma stroužky česněku (můžete i v mikrovlnné troubě) a smícháte s petrželovou natí (1 lžíce).
Milujete rychlé a jednoduché recepty? A už jste zkoušeli náš recept na špagety aglio e olio?