Rychlý recept na smetanové kuřecí se sladkými bramborami

Pozvali jste své přátelé, nebo rodinu na večeři a stále vám vrtá hlavou, co jim připravíte? Máme pro vás skvělý recept, který je časově nenáročný a výsledek si budou jistě všichni pochvalovat. Žádné hodiny v kuchyni, ani nic, co by nezvládl kuchařský začátečník. Tato zapečená směs se skládá z kuřecího masa, sladkých brambor a sýru čedar.

Co budete potřebovat?

  • 1,1 kg sladkých brambor, nakrájených na 5 mm plátky
  • 300 ml Creme Fraiche
  • 125 ml smetany na vaření
  • 2 rozdrcené stroužky česneku
  • 1 lžíci nasekaného čerstvého estragonu
  • 200 g masa z grilovaného kuřete
  • 2 nasekané jarní cibulky
  • 105 g nastrouhaného sýra čedar

Jak na to?

  1. Předehřejte si troubu na 200 °C. Sladké brambory vložte do misky, kterou je vhodné použít do mikrovlnné trouby, společně s 60 ml vody. Mísu přikryjte dvěma vrstvami potravinářské fólie. Vařte v mikrovlnné troubě po dobu 8 minut, nebo dokud nebudou brambory měkké. Sceďte a dejte stranou.
  2. Mezitím si připravte pekáč (nejlépe 6 cm vysoký s rozměry 20×30 cm) a vymažte ho. V misce smíchejte Creme Fraiche, smetanu na vaření, česnek a estragon.
  3. Vrstvěte brambory, kuřecí maso, jarní cibulku a 80 g čedaru. Mezi každou vrstvu vlijte smetanovou směs z misky. Poslední vrstva bude tato směs, na ní pak nasypte zbytek sýru. Pečte po dobu 30 – 35 minut, nebo dokud sýr nezíská zlatavou barvu. Vyjměte z trouby 10 minut před podáváním.

Nám nezbývá, než vám popřát dobrou chuť a skvělý gurmánský zážitek! Neměli byste zapomenout ani na dezert. Máte chuť na smaženou zmrzlinu, jednoduché muffiny nebo excelentní čokoládový dezert?

Share Button

Comments

comments